info@wedouble.nl 085 - 401 81 93
Mobile friendly

Op dinsdag 21 april is het zover. Heb jij geen mobiel vriendelijke website? Dan ga je vanaf die dag bezoekers uit Google verliezen. Google lanceert namelijk op die dag de nieuwe Mobilegeddon update. Deze update geeft voorrang aan websites die een responsive of mobiele website hebben. Mobiel vriendelijkheid wordt dus één van de ranking factoren van Google.

Google heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze “mobiel vriendelijke” websites waarderen. Zo rolden ze niet zo lang geleden het “mobile friendly” label uit om aan gebruikers aan te geven of een website wel of niet geschikt was voor mobiel gebruik.

Mobiel-friendly
Google geeft aan of een website mobiel vriendelijk is door middel van het “mobile-friendly label”

Mobilegeddon: Mobiel vriendelijke algoritme update

Op 26 februari jl. kondigde Google aan dat op 21 april 2015 haar mobiel vriendelijke algoritme verandering live zal gaan.

“Starting April 21, we will be expanding our use of mobile-friendliness as a ranking signal. This change will affect mobile searches in all languages worldwide and will have a significant impact in our search results.’’

Iedere expert, zowel in het binnen- als het buitenland, is het er over eens dat deze update van Google tot één van de meest ingrijpende gaat behoren. Zelfs naast de lancering van de Panda update, blijkt Mobilegeddon een grotere impact te hebben.

Test de mobiel vriendelijkheid van jouw website

Om te testen of jouw website klaar is voor deze update, heeft google een aantal tools ontwikkeld.

1. Mobiel vriendelijkheid test van Google Developers
2. Mobiele bruikbaarheid test van Google

Met de eerste tool kun jij bekijken of jouw website mobiel vriendelijk is ofniet. In het voorbeeld zie je dat www.wedouble.nl mobiel vriendelijk is!

Wedouble is mobielvriendelijk!
Wedouble is mobielvriendelijk

Met de tweede tool kan je iets dieper onderzoek doen naar de mobielvriendelijkheid op jouw website. Met deze tool koppel je namelijk de Google Webmastertools aan de test en krijg je een volledige lijst met mogelijk problemen voor jouw website. Als we opnieuw www.wedouble.nl testen via deze tool, zie je dat er ooit 1 fout is geweest maar dat deze later is opgelost. Onze website is dus mobile proof!

0 fouten betreft de mobielvriendelijkheid op www.wedouble.nl
0 fouten betreft de mobielvriendelijkheid op www.wedouble.nl