info@wedouble.nl 085 - 401 81 93

Apple kondigde 2 weken geleden de nieuwe iPhone X aan. Een nogal prijzige smartphone met een flink scherm. De iPhone X onthoudt jouw gezicht en ontgrendelt de telefoon zodra jij naar het scherm kijkt. Klinkt interessant.

Toch is niet iedereen enthousiast. Face ID blijkt niet altijd goed te werken en is minder snel dan Touch ID. Daarnaast is er een hap in het scherm zichtbaar. Persoonlijk vind ik dat Samsung het iets netter oplost. De Galaxy S8 heeft ook een relatief groot scherm (ten opzichte van het apparaat), maar geen uitsparing aan de bovenkant.

Bij Wedouble kijken we reikhalzend uit naar de komst van nieuwe apparaten. Gaan websites er bijvoorbeeld anders uitzien door de iPhone X? Zo ja, dan gaan we de nieuwste technieken nu al implementeren in onze internetoplossingen.

De iPhone X heeft een langer scherm. In portretmodus (staand) is er dus meer te zien van een pagina. Hierdoor komen responsive en mobiele websites beter tot hun recht.

Wanneer de telefoon liggend wordt gebruikt, is het hap in het scherm duidelijk zichtbaar aan de linkerkant. Hieronder zie je hoe dit eruitziet.

Zoals je ziet wordt er links en rechts een verticale balk getoond. De achtergrondkleur van deze balk is gelukkig aan te passen. We vermoeden dat deze kleur te manipuleren door de achtergrondkleur (oftewel ‘background-color’) van de body aan te passen, maar we gaan het in november zien. Dan is de iPhone X namelijk verkrijgbaar.