info@wedouble.nl 085 - 401 81 93
Personal branding

Ik stelde mijzelf laatst de vraag, waarom doe ik nu eigenlijk wat ik doe en wat zijn mijn belangrijkste drijfveren. Ik denk dat voornamelijk de vraag ‘waarom’ ontzettend belangrijk is. De drijfveren achter jouw bedrijf (en jijzelf) zijn uiteindelijk de punten die de doorslag geven bij de klant. Klanten moeten je kunnen vinden en je moet hen weten te boeien. Want alleen als mensen je kennen, je zien als expert op jouw vakgebied maar ook sympathie voor je hebben, willen ze klant bij je worden.

Personal branding

Dit is dan ook precies de reden waarom ik denk dat personal branding ontzettend belangrijk is bij bedrijven. Mensen worden moe van al die ontzettend mooie advertenties, ze hebben liever een goed verhaal. Het verhaal achter het bedrijf bijvoorbeeld en de redenen waarom het is opgericht. Wanneer klanten zich kunnen vinden in het verhaal, leert de klant je kennen. Ze krijgen symphatie voor je en willen sneller klant bij je worden. De emoties spelen dus een belangrijke rol in de uiteindelijke beslissing van de klant.

Wanneer jij altijd iedereen blijft volgen, creëer jij niet je eigen unieke verhaal. Terwijl dit verhaal juist de doorslag kan geven bij veel beslissingen. Als jij durft op te vallen en duidelijk weet waarvoor je staat, creëer je authenticiteit. Niet iedereen zal dan fan van je zijn, maar je bent wel een duidelijk persoonlijk merk.

Inzicht

Dit inzicht is mij nu al enige tijd opgevallen en in mijn gesprekken probeer ik ook steeds meer aan personal branding te doen. Daarnaast probeer ik het nut van personal branding duidelijk te maken bij klanten. Tijdens de bouw van deze website, dacht ik nog uit een totaal andere gedachte. Het is leuk om te zien hoe deze gedachtengang kan veranderen binnen een kort tijdsbestek. De personal branding moet beter.

Dit was 1 van mijn inzichten afgelopen maanden. Hebben jullie zelf ook wel eens een vergelijkbaar inzicht gehad?