info@wedouble.nl 085 - 401 81 93

Een snelle laadtijd is van groot belang. Sites die te traag laden, hebben een lager conversiepercentage en zien goede posities in Google op lange termijn verdampen.

Een website moet eigenlijk niet zwaarder zijn dan 1 MB. Als er veel elementen ingeladen moeten worden, adviseer ik om lazy load te gebruiken. Dit betekent dat zware foto’s en video’s pas worden ingeladen nadat de pagina is geladen, bijvoorbeeld wanneer iemand besluit om te scrollen. Het voordeel hiervan is dat de belangrijkste content direct laadt en dat de site dus vederlicht is.

Een screenshot van Pingdom.

Je kunt online controleren of jouw website snel is. Twee populaire tools zijn Pingdom en GTmetrix. Er is een groot grijs gebied, maar je zit aan de goede kant van de streep als je website binnen twee seconden laadt en minder zwaar is dan 1 MB.

Kijk ook kritisch naar andere cijfers, zoals het aantal requests (verbindingen) en de Pagespeed-score. Probeer het aantal verbindingen te verlagen (bijvoorbeeld door bestanden samen te voegen) en de Pagespeed-score te verhogen (bijvoorbeeld door goed te cachen).